Syrène Saxofoonkwartet & ASKO|Schönberg

Donderdagavond 7 februari speelde Syrène Saxofoonkwartet Licks & Brains van Klas Torstensson voor saxofoonkwartet en ensemble.
Grondstof voor Torstenssons Licks & Brains zijn energieke riffs – ratelende toonsherhalingen, stuiterende hele toonsafstanden – die uitgroeien tot wispelturige orkestrale hersenspinsels.

Donderdag 7 februari 20.15u
Muziekgebouw aan ’t IJ Amsterdam
Toegang: €24 | €19 CJP | €10 < 30 jr.

La Nouvelle Vie

Kom helemaal in de kerststemming met de vier Winterse Sirenen! De dames van het Syrène Saxofoonkwartet maken van hun concerten een winterse belevenis. U geniet van de prachtige klassieke muziek van Bach, Tjaikovsky en Saint-Saëns met tussendoor bekende kerstliederen.

Horen en zien? Dat kan!

13 december 2012 20:30 Kopi Susu, Utrecht

16 december 2012 15:00 Catherinakerk, Roden

22 december 2012 20:00 Grote Kerk Leeuwarden met How to throw a Christmas Party

 

Muziek voor de Kliniek!

Op 27 september komt er een benefietconcert met topmuzikanten die zich thuisvoelen in het Concertgebouw én in Paradiso.

Sanne & Michiel zijn het stoerste stel van Amsterdam. Sanne was diender van het jaar bij het Amsterdams politiekorps. Michiel een veelbelovend arts. Ze namen zoon Boaz mee, leerden de Indonesische taal en begonnen een kliniek in de armste wijk van Jakarta. Ze ruilden hun comfortzone van een warm huis in Osdorp in voor een leven in de sloppen van Kalianyar.

Deze groep muzikanten vindt dat zo tof, dat ze hun eigen comfortzone verlaten voor een avontuurlijke clash van pop & klassiek. De locatie? Een van de sfeervolste kerkjes van Amsterdam. Iedereen doet gratis mee, dus met je 15 euro steun je direct de kliniek van Sanne & Michiel.

WANNEER? 27 september 2012, 19:30 zaal open, 20:00 concert

WAAR? Amstelkerk, Amstelveld 10, Amsterdam. Voor een kaart klik hier.

RESERVEREN? Mail beldman.jan@gmail.com

WIE? Lotte Pen, Judith van der Klip, Tobias Borsboom, Estoria Strings, Vandryver, Eins Zwei Orchestra, Kim Janssen en Rogier Pelgrim.

 

BEATBOX Concert

Lotte Pen speelt met de fenomenale Britse beatboxartiest Shlomo en zijn Vocal Orchestra in het Paard van Troje. Samen met het Residentie Orkest spelen zij het Beatboxconcert van Anna Meredith. Een uitdagend modern én klassiek werk dat een overweldigend succes had in Groot-Brittannië. Nu voor het eerst te zien in Nederland!

WAT? BEATBOX Concert van Anna Meredith met het Residentie Orkest

WANNEER? Vrijdag 20 april 2012

WAAR? Paard van Troje, Prinsegracht 12, Den Haag

DUUR? Tickets t/m 26 jaar: €10,- (ex. servicekosten) Klik hier voor de < 27 tickets.
Tickets X-Pass: €10,- (ex. servicekosten)  Klik hier voor de X-Pass tickets.
Tickets: €28,- (ex. servicekosten).

Leuk toch?

Hollen & Stilstaan met Syrène

Syrène Saxofoonkwartet presenteert Hollen & Stilstaan!

Een programma dat net zo raast en ruist als het moderne leven, maar ook serene rustmomenten kent. Want muziek laat de tijd voorbijgaan, maar brengt de tijd tegelijk tot stilstand.

De dames laten het publiek mindfull relaxen met Arvo Pärt, om een moment later weer door een achtbaancompositie van Sufjan Stevens te sjezen. Ze laten je chillen met Claude Debussy en rennen voor je leven met Antonio Vivaldi.

Het is kortom Hollen & Stilstaan met Syrène! Je zou er de tijd haast van vergeten…

Wanneer? Donderdag 26 april, 22:00

Waar? Rotterdamse Schouwburg, Schouburgplein 25, Rotterdam

Wat? Radio 4 opname Virus met Mike Boddé

Hoeveel? Gratis!

Debuut S’il Vous Plait

Het kersverse S’il Vous Plait debuteerde in de Waalse Kerk van Breda en daarnaast in Hauwert, Duivendrecht en De Duif Amsterdam. De concerten werden goed ontvangen door het publiek en de programmeurs.

 

“…Het concert van vrijdag S’il Vous Plait was absoluut geweldig. Wat een muzikaliteit en wat een uitstraling! Rachmaninoff na de pauze was ontroerend , iedereen zweefde naar een andere wereld, zo subtiel uitgevoerd. Kippenvel.”

Fons Braat, Waalse Kerk, 14 oktober 2011

“..Een prachtige uitvoering door dit talentvolle ensemble, met spontane inbreng van het publiek. Het enthousiasme van deze musici werkt aanstekelijk.”

Fred Vos, De Duif, 6 november 2011

 

Syrène’s Proeflokaal, een theatrale interactieve muziekproeverij!

De dames van Syrène serveren u een muzikaal drankenkabinet. Door middel van een drankenkaart wordt u door het hele saxofoonlandschap geleid. U bent zelf de proever en op interactieve en theatrale wijze wordt het programma samengesteld.

De menukaart bevat aperitieven, bieren, wijnen, likeuren en digestieven en bevat het hele muzikale spectrum. Van onder andere Jean-Philippe Rameau via Johannes Brahms naar György Ligeti en weer huiswaarts naar de jonge Nederlandse componist Joey Roukens.

En het goede nieuws is: u rijdt zonder probleem weer naar huis…

Proeflokaal is een interactief, theatraal concert om elk publiek op laagdrempelige wijze vertrouwd te laten maken met het klassieke saxofoonkwartetrepertoire.

29 januari 2011 20.15 Kleine NH kerk, Sijbekarspel
Entree: € 10,- / € 9,-
t/m 12 jaar gratis
Reserveren? info@muziekbijkaarslicht.nl

11 februari 2011 12.30 De Waalse Kerk, Breda

Toegang: gratis, Reserveren niet nodig

13 februari 2011, 15.30 De Rinkelbom, Heerenveen
Entree: € 12,- / € 10,-
t/m 15 jaar gratis
Reserveren? 0513-619494/0513-619494 of www.posthuistheater.nl

3 maart 2011, 12.45 Stadsschouwburg De Oosterpoort, Groningen
Toegang: gratis
Reserveren niet nodig

13 maart 2011, 15.00 Café Springhaver, Utrecht

Toegang: gratis
Reserveren niet nodig

Wintersprookje met Syrène en Toetefwa

Syrène Saxofoonkwartet is door Janine Jansen uitgenodigd op het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Daar zullen zij en theatercollectief Toetefwa je trakteren op een tijdloos muzikaal wintersprookje voor de hele familie. De voorstelling is samengesteld en geschreven door Toetefwa en Syrène en zijn daarbij gecoacht door niemand minder dan Frank Groothof.

Wijzer, wijzer

In een huisje, gemaakt uit wachten, woont een
man met zeer precieze maniertjes.
Hij sleutelt en sleutelt aan een klok
nog exacter dan de tijd zelf.
Als je heel goed luistert,
hoor je door het geratel
van de raderen kleine voetstappen…
Als harten gaan kloppen, blijven klokken dan tikken?

WAT? “Verborgen juwelen”

WIE? Regie, vormgeving, spel: Esmée Kulik, Bram Verhaar, Pieter-Jan Hollevoet, Jasper de Bruijn. Muziek: Syrène Saxofoonkwartet.

WANNEER? Maandag 27 December 2010

HOE LAAT? 12:00 UUR en 16:00 UUR

WAAR? Oude Kantongerecht, Hamburgerstraat 30 Utrecht.

HOE DUUR? € 12,50 / kinderen € 7,50

KAARTEN? Om kaarten te bestellen klikt  u hier (12:00 uur) of hier (16:00 uur)

Master of Music Concert

(flyer: Pankra)

In het programma ‘Borderline’ onderzoekt Lotte de grenzen van zichzelf, van haar instrument – de saxofoon – en van haar publiek. Ze verlegt haar grenzen met als doel om de metershoge drempel weg te nemen die tussen de concertzaal en het publiek dat ze wil bereiken instaat. Dat wordt hoog tijd, want zeg eens eerlijk… Welke twintiger zit nu voor zijn lol anderhalf uur passief in de banken naar belegen uitvoeringen van moeilijke stukken te luisteren?

De scriptie voor haar Master of Music aan de HKU heeft dan ook als thema hoe interactie, visuele prikkels en theatrale elementen haar performances én haar muziek kunnen verrijken.

Bij deze scriptie hoort ook een programma waarmee ze op 23 juni haar studie hoopt af te sluiten. Een concert waar niet alleen de oren, maar ook de andere zintuigen volop  mogen meedoen. Daarmee sluit ze een periode van twee jaar af, waarin ze onder andere naar een cross-over festival in St. Petersburg (voor een concours) en het conservatorium van Berlijn (voor drie maanden studie) afreisde om nieuwe ideeën op te doen en toe te passen.

Wat valt te verwachten? Nieuw, speciaal voor Lotte geschreven, werk van generatiegenoot en componist Jurgen van Harskamp, visueel spektakel van kunstenares/VJ ViaDuktape, Tetrisgeluiden in een door Bach geïnspireerd stuk en een kijkje in de keuken van Lotte zelf, die laat zien & horen wat haar inspireert aan Jimi Hendrix en Sufjan Stevens.

Waarom? Omdat het niet alleen beter, maar ook leuker kan in de concertzaal! Uitgenodigd om het zelf mee te maken!