VanDryver op Geestdriftfestival

VanDryver speelde afgelopen zaterdag 31 oktober op het Geestdriftfestival. Hét Utrechtse festival voor de dromer, de filosoof, de wetenschapper, de muziekliefhebber, de woordkunstenaar en de vernieuwer.

3voor12 was er ook bij en was lovend over het optreden van VanDryver:

“De afwisseling en opbouw tussen a capella, instrumentaal, solozang, meerstemmige zang in combinatie met orkestmuziek is bijzonder.”

“Met symfonische melodieën, herhalende woorden en zichtbare passie voor de muziek weet VanDryver te overtuigen.

Lees hier de hele recensie.

Als oprichter en arrangeur van mijn indie-classical band VanDryver ben ik supertrots op ons!

 

 

 

Debuut S’il Vous Plait

Het kersverse S’il Vous Plait debuteerde in de Waalse Kerk van Breda en daarnaast in Hauwert, Duivendrecht en De Duif Amsterdam. De concerten werden goed ontvangen door het publiek en de programmeurs.

 

“…Het concert van vrijdag S’il Vous Plait was absoluut geweldig. Wat een muzikaliteit en wat een uitstraling! Rachmaninoff na de pauze was ontroerend , iedereen zweefde naar een andere wereld, zo subtiel uitgevoerd. Kippenvel.”

Fons Braat, Waalse Kerk, 14 oktober 2011

“..Een prachtige uitvoering door dit talentvolle ensemble, met spontane inbreng van het publiek. Het enthousiasme van deze musici werkt aanstekelijk.”

Fred Vos, De Duif, 6 november 2011

 

Muisstille kinderen bij schoolconcert

Bron: “Veluws Nieuws” van 20 januari 2009

muisstilEPE – Muisstil waren ze, die leerlingen van groep 5 van vier basisscholen uit Epe. In de mooi versierde Grote Kerk luisterden ongeveer tachtig kinderen geboeid naar de muziek die door drie jonge muzikanten werd gemaakt.

Lotte Pen toverde de mooiste geluiden uit haar saxofoon. Dimitri Ivanov liet prachtige klanken uit zijn viool komen en Svjatoslav Presnyakov liet zijn talenten op de piano horen. Er werd niet alleen geluisterd naar muziek, er werd ook over gepraat. Lees verder Muisstille kinderen bij schoolconcert

Schoolconcert wordt muziek beleven

De Stentor; door Tjada Amsterdam. zaterdag 17 januari 2009 | 07:05

Lotte in EpeEPE – Als een rattenvanger van Hamelen lokt Lotte Pen met klanken uit haar saxofoon de kinderen de fraai versierde Grote Kerk binnen.

De Eper serviceclubs Rotary en Inner Wheel trakteren leerlingen van groep vijf op een schoolconcert en daar heeft de jeugd wel oren naar.

Verwachtingsvol schuiven de leerlingen van vier scholen de banken in en nemen de omgeving in zich op. Lotte Pen is behalve saxofoniste ook de presentratrice. Ze polst de belangstelling voor klassieke muziek. Niet groot, constateert ze uit het handjevol vingers. “Maar wij gaan ervoor zorgen dat jullie na afloop klassieke muziek helemaal te gek vinden.” ‘Wij’ zijn ook violist Dimitri Ivanov en pianist Slava Presnyakov, stuk voor stuk jonge mensen die er zelf ook zichtbaar lol aan beleven. “Elk concert is anders. Omdat elke groep anders is en anders reageert”, heeft Slava al lang ervaren.

Lees verder Schoolconcert wordt muziek beleven

Spelenderwijs onderweg naar de top

Apeldoornse Courant

door Henk van ‘t Veen

17 JANUARI 2003 – APELDOORN – Het moet haar zijn komen aanwaaien. Sommigen halen alleen door strakke studieschema‘s een redelijk muzikaal niveau, de jonge saxofoniste Lotte Pen (19) uit Apeldoorn toetert zich spelenderwijs richting top. Ze rolde van de havo via een vooropleiding op het conservatorium. Nu, in haar eerste jaar op het conservatorium met twee aansprekende prijzen op zak en de ervaring van een optreden in de Carnegie Hall in New York, staat haar hele dagritme in het teken van de beheersing van de saxofoon. Lees verder Spelenderwijs onderweg naar de top

Apeldoornse Lotte Pen winnares concours

Apeldoornse Courant

DEN HAAG – De 18-jarige Lotte Pen uit Apeldoorn heeft zondagmiddag in het Lucent Danstheater in Den Haag de finale van het Prinses Christina Concours gewonnen. De 13-jarige Mathieu van Bellen uit Hulst won in de categorie tot 15 jaar.

De jury vond dat Pen met haar altsaxofoon iedereen in de categorie tot 20 jaar naar de kroon stak. Zij mag samen met haar medefinalisten op 16 november een optreden verzorgen in Carnegie Hall in New York. Verder won ze een solistisch optreden met het Residentie Orkest.

De 13-jarige Mathieu van Bellen uit Hulst was op zijn viool de beste van vijf finalisten in de categorie tot 15 jaar. Hij won daarmee drie weken masterclasses bij Margess International in Zwitserland.

Aan de finale zijn verschillende regionale concoursen vooraf gegaan. In totaal deden zeshonderd jonge musici mee.