Close Call

Vanaf september 2017 gaat de muziektheatervoorstelling “Close Call” in première met Lotte Pen op tenorsax.

Een maatschappij zonder de smartphone? We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen. De impact van het apparaatje op ons doen en laten is groter dan we durven toe te geven. Kijk jij ook 221 maal per dag op je telefoon? Wie volg jij? Wie volgt jou? Wat doet dat met ons? De Nederlandse componist Arthur Wagenaar maakt een muziekvoorstelling over de impact van de smartphone.

 

Bij aanvang van deze bijzondere concertvoorstelling Close Call moeten de bezoekers de smartphones aanzetten. Installeer de gratis speciale app (Android/iOS), maak van je telefoon een muziekinstrument en speel mee met een tienkoppige band met drie drummers. Maar let wel op, want de grote vraag blijft: ‘Bespeel jij je telefoon of bespeelt je telefoon jou’?!
Wanneer?
10 september, Gaudeamus Festival, Utrecht (première)
12 november, November Music, Verkade Fabriek, Den Bosch

 

Lotte genomineerd voor de HKU Award 2010

Ook dit jaar reikt de HKU de prestigieuze HKU-Award uit: de prijs voor de meest vernieuwende en ondernemende afstudeerder van de HKU.

Uit alle faculteiten zijn studenten voorgedragen door hun studieleiding. Uit deze lange lijst zijn vijf genomineerden gekozen voor de HKU-Award 2010 en Lotte Pen was er één van.

De genomineerden en de uiteindelijke winnaar worden gekozen door een onafhankelijke jury, bestaande uit Marijn van der Jagt, Marja Bosma, Rutger Verhoeven, Huba de Graaff, Yolande Melsert en voorzitter Huub Duysens. Door deze jury werd zij als volgt omschreven:

Lotte Pen is het prototype van de ondernemende en vernieuwende musicus. Tijdens haar masteropleiding tot saxofonist onderzocht ze hoe eigenzinnige musici een nieuwe generatie concertbezoekers kunnen verleiden een concert te bezoeken. Deze principes past ze in haar eigen optredens al toe.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een speciale uitreiking op donderdag 9 december, aanvang 20.30 uur, in Huis aan de Werf in Utrecht.

Frisse start nieuw seizoen

Het seizoen 2010-2011 begon goed voor Lotte Pen. Als afgestudeerd Master of Music werd de spits afgebeten met zes concerten in de Classic Express tijdens de Uitmarkt te Amsterdam.

Ook het Syrène Saxofoonkwartet is het seizoen goed begonnen. Succesvolle concerten werden gegeven op de Noordermarkt en tijdens het Utrechts Uitfeest.

Syrène verscheen zelfs op tv bij “De Wereld Draait Door” waar zij een mini opera van Micha Hamel in première brachten. Zien? Klik hier.

Daarna maakte Lotte twee maal haar opwachting bij het Internationaal Kamermuziek Festival.  Zij speelde met Hans Eijsackers en Bernard Loonen op de pond naar Schiermonnikoog tijdens het concert ‘Ode aan de Wadden’ en later in het festival maakte Syrène haar debuut op het festival met een Ode aan Brahms.  Meer lezen?  Zie hier een artikel over het festival uit de Leeuwarder courant.