Apeldoornse Lotte Pen winnares concours

Apeldoornse Courant

DEN HAAG – De 18-jarige Lotte Pen uit Apeldoorn heeft zondagmiddag in het Lucent Danstheater in Den Haag de finale van het Prinses Christina Concours gewonnen. De 13-jarige Mathieu van Bellen uit Hulst won in de categorie tot 15 jaar.

De jury vond dat Pen met haar altsaxofoon iedereen in de categorie tot 20 jaar naar de kroon stak. Zij mag samen met haar medefinalisten op 16 november een optreden verzorgen in Carnegie Hall in New York. Verder won ze een solistisch optreden met het Residentie Orkest.

De 13-jarige Mathieu van Bellen uit Hulst was op zijn viool de beste van vijf finalisten in de categorie tot 15 jaar. Hij won daarmee drie weken masterclasses bij Margess International in Zwitserland.

Aan de finale zijn verschillende regionale concoursen vooraf gegaan. In totaal deden zeshonderd jonge musici mee.