Muisstille kinderen bij schoolconcert

Bron: “Veluws Nieuws” van 20 januari 2009

muisstilEPE – Muisstil waren ze, die leerlingen van groep 5 van vier basisscholen uit Epe. In de mooi versierde Grote Kerk luisterden ongeveer tachtig kinderen geboeid naar de muziek die door drie jonge muzikanten werd gemaakt.

Lotte Pen toverde de mooiste geluiden uit haar saxofoon. Dimitri Ivanov liet prachtige klanken uit zijn viool komen en Svjatoslav Presnyakov liet zijn talenten op de piano horen. Er werd niet alleen geluisterd naar muziek, er werd ook over gepraat. Want muziek kan verdrietig klinken of juist heel blij en daar kun je heel goed over praten. Eén jongen mocht zelfs de viool vasthouden en ook nog uitproberen. En er kwam nog geluid uit ook… De leerlingen mochten aan het einde van het concert ook zelf muziek maken. Alle kinderen hadden op school flink geoefend op een compositie die in opdracht van het Prinses Christina Concours was geschreven. Klappend in de handen, stampend met de voeten maakten de leerlingen muziek met de drie muzikanten. Dat klassieke muziek best spannend kan zijn konden de kinderen ervaren dankzij de Rotaryclub en Innerwheel.

Dit ‘jeugd’concert sloot nauw aan bij het nieuwjaarsconcert dat de Rotary en Innerwheel voor de dag erna hadden georganiseerd. De opbrengst van het nieuwjaarsconcert, ongeveer 20.000 euro, gaat dit jaar naar Stichting Bosma en Stichting Leergeld Epe en omstreken.