Ensembles

vandryver logo VANDRYVER

VanDryver is een indie-classical band. De combinatie van de klasse popliedjes van zanger Arjen van Wijk met de arrangementen van de klassiek geschoolde saxofoniste Lotte Pen is betoverend. De songs zijn soms groots en orkestraal, maar kunnen ook klein en minimalistisch zijn. Een betere mix tussen pop en klassiek komt er niet!

Na jaren van wachten, diverse projecten, EP’s, shows in het land en nog meer wachten, ziet eindelijk het debuutalbum van VanDryver het licht. Een album om naar uit te kijken! Want met bijdragen van o.a. Binkbeats en producer Valgeir Sigurdsson (Björk). De musici van VanDryver zijn musici uit het Metropole Orkest, Radio Philharmonisch Orkest en Kyteman Orchestra.

discohen-logo

discohen-546-mcklin-fotografieDiscoklassiekers zoals Leonard Cohen ze zou spelen: relaxed en sexy. Dat is DISCOHENDansbare hits als ‘Ring My Bell’ en ‘I Was Made For Loving You’ klinken ineens intiem en zwoel. Het idee voor Discohen ontstond bij producer Pim van de Werken. Samen met Teije venema heeft hij een aantal disconummers uitgekleed en daar een Leonard Cohen saus overheen gegoten. Herkenbare elementen die Leonard Cohen gebruikt, zoals lage zang, achtergrondzangeressen en de Spaanse gitaar zijn veelvuldig terug te horen op het album ‘Popular Positions’, maar worden wel subtiel toegepast.

S’il Vous Plait

S’il Vous Plait is een nieuw Amsterdams ensemble. Drie instrumenten die je niet vaak samen op een podium ziet gaan een onverwachte verbinding aan. Lotte Pen speelt Saxofoon, Marleen Wester speelt Viool en Cathelijne Noorland bespeelt de Piano. SVP, kortom!

Een concert van dit gezelschap is echt iets bijzonders. Zoals in een goed restaurant de kok aan tafel de gerechten komt toelichten, vertellen de musici van S’il Vous Plait recht uit hun eigen hart over hun muzikale passies en over de tijd waarin de stukken die ze spelen. Van Bartok en Sjostakovitsj en van Debussy tot Rachmaninov.